BAHAN:
CHOCOLATE MOIST CAKE
Bahan A
300 gm tepung gandum
100 gm serbuk koko
1 sudu teh serbuk penaik
1 sudu teh soda bikarbonat
Satukan semua bahan
Kemudian ayak
Ketepikan
Bahan B
3 biji telur A saiz
400 gm gula kastor
1 sudu teh esen vanilla
Bahan C
250 ml susu cair
250 ml minyak jagung
Untuk mendapatkan kek yang lebih moist dan lebih lembut, bolehah tambahkan 2 sudu besar susu pekat manis.
Bahan D
250 ml air panas
KEK HAZELNUT
4 biji telur
100 gm gula halus
1/2 sudu teh esen vanilla
15 gm ovalette
35 ml air
95 gm tepung
1 sudu teh serbuk penaik
60 gm mentega ~ dicairkan
50 gm Hazelnut ~ dibakar dan dikisar
MASCARPONE CHOCOLATE MOUSE FROSTING
Bahan A
3 biji kuning telur
100 gm coklat masakn gelap di cincang
8 gm gelatin
30 gm air
250 gm krim bukan tenusu
1 sudu teh esen vanilla
Bahan B
230 gm Mascarpone
100 gm gula icing
CHOCOLATE GANACHE
Bahan A
250 ml krim tenusu
40 gm sirap glukos ~ ada dijual di kedai jual bahan kek
Bahan B
400 gm coklat masakan gelap
30 gm mentega
1 sudu besar pes hazelnut
CARA-CARA: Kat Sini