-->

Checkered Cake by Nur Niezza



Bahan-bahan:

-Adaptasi daripada resepi Rainbow Cake
3 cwn tepung gandum
4 sdk baking powder
1/2 sdk garam
1 cwn butter ~ suhu bilik
2 cwn gula castor ~ kurangkan sebab manis
5 biji putih telor ~ suhu bilik
2 sdk esen vanila
1 1/2 cawan susu segar ~ suhu bilik
pewarna - oren, merah, kuning, biru, ungu dan hijau
Sediakan loyang 8 inc ~ kalau boleh 3 loyang
Sapu loyang dengan butter dan alas dasar loyang dengan baking paper.
sapukan juga baking paper dengan butter
Panaskan oven pada suhu 170C

-Italian Meringue Buttercream
200 gm gula ( kkzu letak 300 gm sebab rasenye sangat kurang manis ) tapi boleh rase ikut taste masing2 ye
60gm air ( dah tambah gula jadik tambah air juga jadi 90 gm )
140 gm putih telur ( 4 biji )
300 gm butter
300 gm shortening


Cara-cara : Kat Sini




Resep Populer

Followers